ontdek nijmegen

als nieuwkomer of toerist

Nijmegen: mensen maken de stad

Je weg vinden in een nieuwe stad …

In deze rubriek willen we het nieuwkomers gemakkelijker maken. We nemen je bij de hand en tonen je allerlei activiteiten en plekken die voor jou interessant zijn.

k

Welcome to Nijmegen

Op de website van Welcome to Nijmegen vind je veel basisinformatie die je als nieuwkomer nodig hebt.

Sociale plekken

Er is een aantal plekken waar je als nieuwkomer goed terecht kunt. Dit zijn bijvoorbeeld Gezellig, de Wijkfabriek en het Huis van Compassie. Hier kun je jouw dag besteden, maar ook langs voor raad over bepaalde dingen.

g

Organisaties

TalentenTeam,  Zorgcafé en stichting Gast zijn enkele van de vele organisaties die je kunnen helpen met verschillende dingen. Meer informatie van deze en andere organisaties vindt u op de website van Welcome to Nijmegen.

Ontmoeten

Wij begeleiden je bij het ontdekken van Nijmegen. Kom eens langs: iedere woensdag tussen 15.00  en 17.00 uur in Gezellig.

Cultuur en geschiedenis

Nijmegen heeft een rijke geschiedenis en een bruisende cultuur. Daarom organiseert Dar al Yasmin rondleidingen door onze stad. Deze kun je vinden in de agenda. Ook kun je zelf op ontdekkingsreis gaan met handleidingen van ons en organisaties zoals IntoNijmegen. lees meer

Activiteiten

In de agenda vind je verschillende activiteiten waar u aan mee kunt doen. Ook organiseren andere organisaties activiteiten die je vindt op hun websites. Als je zelf een leuk idee hebt voor het organiseren een activiteit, dan ben je bij ons van harte welkom.

Nijmegen – old city, young vibe

Nijmegen is altijd een stad van nieuwkomers geweest